Hjertesager

Sundhed

I Coop har vi et medansvar for at sikre den danske folkesundhed. Det er nemlig sådan, at vi i Coops 1.100 butikker sælger intet mindre end én tredjedel af alle de fødevarer, som vi danskere spiser tilsammen. Det er ikke så lidt.

Derfor har vi i Coop sat os for, at vi vil gøre det nemmere for vores kunder at leve sundt! Det gør vi blandt andet ved at tilbyde et nøje udvalgt sortiment af varer, give de danske forbrugere masser af oplysning om sund og nærende mad, samarbejde med relevante partnere på sundhedsområdet, og så har vi en mangeårige sundhedsindsats overfor børn, som vi hele tiden udvikler på. For bare at nævne et par stykker.

Coops sundhedsstrategi

I 2017 lancerede vi i Coop en ambitiøs sundhedsstrategi. Strategien tager udgangspunkt i 6 hovedområder, hvor vi mener, at Coop kan gøre den største forskel for folkesundheden i Danmark. Du kan læse meget mere om Coops sundhedsstrategi her.

Flere grøntsager på de danske tallerkener

Vores primære arbejde i 2017/2018 har gået på at inspirere danskerne til at lægge flere grøntsager i indkøbskurven – og dermed forhåbentlig sikre, at der ender lidt flere grøntsager på tallerknerne i de danske hjem.  

Vi kickstartede vores grønt-indsats med kampagnen ’Gå op i vægt’. Her udfordrede vi den af vores butikker, som på landsplan solgte mindst grønt – SuperBrugsen Stenlille - til at øge grønt-salget med hele 50%. Butikken blev hurtigt døbt til ”GrøntBrugsen” og med en stærk indsats fra butikkens ansatte, nåde GrøntBrugsen målet om at øge grønt-salget.

For at fejre det flotte resultat inviterede vi Stenlilles borgere  til fællesmiddag i den lokale idrætshal, hvor der blev serveret lækker, sund mad, som både store og små kunne være med på. Detvar en kæmpe succes, hvis vi selv skal sige det. Vi har siden da brugt vores erfaringer fra Stenlille til at inspirere danskerne. For eksempel har vi fyldt vores tilbudsaviser med tips og tricks til, hvordan man let får mere grønt ind i madlavningen derhjemme.

Tips og tricks på emballagen

Vi ved også, at vores medlemmer mangler inspiration til at bruge grøntsager på nye spændende måder i madlavningen. Derfor har vi tilføjet en række tips og tricks på vores grønt-emballager, så vores kunder nemt kan blive klogere på, hvordan de bruger de mange spændende grøntsager vi har på hylderne i grønt-afdelingen.

For at inspirere vores kunder og give dem endnu flere muligheder for grønne alternativer til mellemmåltidet, lancerede vi Danmarks første online specialbutik for snacks i 2017. Den kan du finde lige her.