Coops fodaftryk

Velkommen til den nye genbrugsbærepose

I Coops butikker kunne du i 2019 finde en helt ny type plastikpose. Den er produceret af plastaffaldet fra Coops egne butikker. For plast skal bruges igen og igen.

 

Vi bruger igen, så du kan bruge igen

Vores butikker modtager hver dag varer, som er pakket ind i plastfolie for at beskytte dem under transporten. Det kan godt blive til rigtig meget plast hver dag. I stedet for at sende plastfolien videre som affald, indsamler vi nu folien og bruger den til vores nye genbrugs-plastikposer. På den måde går plasten ikke til spilde, og vi mindsker produktionen af ny plast. Men den store gevinst for klimaet sker dog først, når du bruger din pose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plastikcontaineren – så møder du den måske som ny pose et andet sted.  

Del af Coops samlede emballage-strategi

De nye poser er et led i Coops samlede emballage-strategi, der bl.a. har et mål om at reducere vores brug af konventionel plastik med 25% i 2025. Plastik har mange glimrende egenskaber, men udgør også en af nutidens helt store udfordringer. Derfor har vi i Coop sat os en ambitiøs målsætning om, at skære ned på vores forbrug af plastik, med særligt fokus på engangsartikler af plast samt overflødig emballage. Det vil vi bl.a. gøre ved, at overgå til alternative fornybare og plantebaserede materialer.